Collecten “Een beter leven voor vluchtelingenkinderen in Griekenland”, voedselbank en kerk.

In de kerkdienst worden collecten gehouden. De opbrengsten zijn voor diverse doeleinden. Ook in deze tijd, nu de kerkdeuren gesloten moeten blijven, is het belangrijk dat we blijven geven aan de collecten. Help onze medemens in nood. Blijf geven aan de acties voor Kerk in Actie.

U kunt uw bijdragen overmaken naar bankrekening NL88 RABO 0138805180 t.n.v. Protestantse Gem. te Oude- en Nieuwebildtbijk en Nij Altoenae. Bij de omschrijving graag het doel vermelden van uw bijdrage.

25 december  1e Kerstdag        1e: Kerk in Actie – kinderen in de knel
doel: Een beter leven voor vluchtelingenkinderen in Griekenland

           2e: maandelijkse kerk

26 december  2e Kerstdag 1e: Kerk in Actie – kinderen in de knel
doel: Een beter leven voor vluchtelingenkinderen in Griekenland

              2e: kerk

zondag 27 december            1e: kerk

                            2e: voedselbank: medemens bijstaan met voedselpakketten

Oudejaarsdag 31 december     kerk                                

                             

                             

Een beter leven voor vluchtelingenkinderen in Griekenland

Natte tenten, onvoldoende sanitair en te weinig eten. Zo wachten duizenden bange kinderen in Griekse vluchtelingenkampen op de winter die komt. Ze zijn hier, soms helemaal alleen, aangekomen vanuit het Midden-Oosten en Afrika, op zoek naar warmte en veiligheid. Is dit de plek waar ze eindigen? Kerken staan op omdat ze geloven in een beter leven voor deze kinderen. Juist met advent leven we toe naar een nieuw begin: de geboorte van Jezus, zelf een vluchtelingenkind. In Hem gaf God licht in het donker, en dat geven wij door. We helpen de kinderen met voedsel, kleding en onderwijs en we proberen hen op een betere plek te krijgen. Kom ook in actie en geef! Geef licht aan vluchtelingenkinderen in Griekenland!