Interessante Pinksterkrant voor jong en oud

Waarom een Pinksterkrant?

Ieder jaar viert de kerk Pinksteren, voor de meeste mensen is dat een aantal vrije dagen en in Friesland kunnen we dan de Elfstedentocht fietsen of rijden. In ieder geval proberen we er altijd iets van te maken.

De kerk viert wereldwijd de komst van de Heilige Geest. Een inspiratiebron die het mogelijk maakt om de Here Jezus te kennen en te volgen. Of eigenlijk zoals de Bijbel het uitlegt, dat God zelf in ons komt wonen. Maar hoe belangrijk dat ook is voor de gelovigen, het uitleggen blijft moeilijk, voor de gelovigen onder elkaar en in het gesprek tussen de gelovige en de niet gelovige.In deze Pinksterkrant leggen we uit wat we vieren en hoe we daar aankomen. Maar wat belangrijker is: wat het met ons doet en wat het doet met de gemeente? Kortom de komst van de Heilige Geest scoort effect en dat willen we proberen te laten zien. En dat doen we, met wat de apostel Paulus noemt, de vrucht van de Geest en dan noemt hij negen
karaktertrekken op van een mens die zich laat leiden door die Geest. Karaktertrekken die ieder mens nodig heeft om het goede leven te leven.

Die een maatschappij harmonieus kunnen maken en waar het fijn is om in te verkeren. Dus geen polarisatie, elkaar naar het leven staan of bruut geweld. Zo krijgt Pinksteren ineens wel betekenis in ieders bestaan. We nodigen jou uit om deze krant te lezen, om ook een aantal dingen te doen en om mee te doen aan een aantal activiteiten, in zoverre de regels dat toelaten.
Want daarin is Pinksteren 2021 uniek, geen grote bijeenkomsten zoals Opwekkingsfestival waar 60.000 christenen bijeenkomen of op kleinere schaal het zendingsfeest in Veenklooster of Pinksterfeest 316 in Wijnjewoude.

In onze Kerk tussen de Dijken zal uitbundige viering in een volle kerk er niet inzitten. De viering zal doorgaan, maar met beperkingen.

We wensen jou een gezegend en inspirerend Pinksteren toe. Nieuwsgierig geworden naar de Pinksterkrant? Klik dan hier om de Pinksterkrant te lezen. In de krant staan leuke puzzeltjes en als je creatief bent kun je ook gaan knutselen. Maak een fotootje van je knutselwerkje en mail het naar info@kerktussendedijken.nl. We zijn erg benieuwd naar de resultaten.

Alle makers van deze krant betrokken bij “Kerk tussen de dijken”