SchuldHulpMaatje helpt ook in de coronacrisis

Veel mensen raken door de coronacrisis hun werk kwijt. Dat betekent meestal ook een forse achteruitgang in inkomen. Wie dat niet goed kan opvangen, komt al snel in financiële problemen. Veel mensen schamen zich zo daar zo voor, dat ze geen hulp durven te zoeken. Naar die mensen is SchuldHulpMaatje Waadhoeke op zoek.

De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje denken mee hoe je kunt rondkomen van een lager inkomen. Ook als er nog geen schulden zijn. Wie al wel betalingsproblemen heeft, kan hulp krijgen van een Maatje om weer uit de financiële problemen te komen. De Maatjes zijn daar speciaal voor opgeleid. En die hulp kost niets.

Hulp in coronatijd

Al duizenden mensen in Nederland zijn in de afgelopen jaren door een Maatje geholpen om hun geldzorgen weer onder controle te krijgen. In Waadhoeke hebben de negen Maatjes al negentien huishoudens bijgestaan, sinds ze eind 2018 met hun werk begonnen. Zij zijn professioneel opgeleid met financiële hulp van het Kansfonds en het Oranje Fonds.

Ook in deze coronatijd werkt SchuldHulpMaatje Waadhoeke door. Onder normale omstandigheden komt een Maatje bij de hulpvrager thuis, maar dat is in deze tijd van corona niet mogelijk. Gelukkig zijn er tal van andere mogelijkheden om contact te houden, zoals bellen, mailen, Whatsapp, een videoverbinding en natuurlijk de papieren post.

Aanmelden

Geldzorgen veroorzaken veel stress. Hoe eerder mensen aan de bel trekken, hoe beter. Iedereen met (dreigende) financiële problemen mag contact opnemen, wat de oorzaak van de schulden ook is.

Aanmelden voor hulp bij financiële problemen is heel eenvoudig: vul het formulier in op www.uitdeschulden.nu of bel (06) 282 321 90. De coördinator Adriaan Stap neemt dan contact met je op om een afspraak te maken voor een intakegesprek.

Wil je liever eerst zelf zien hoe je er financieel voorstaat, doe dan anoniem de test op www.uitdeschulden.nu. Binnen een paar minuten weet je of het nodig is om in actie te komen.