Thuis aan de slag met liturgisch bloemschikken

Met de 40-dagentijd en Pasen staat er elke zondag een nieuw prachtig symbolisch bloemstuk met uitleg en/of een gedicht op de avondmaaltafel voor in de kerk, gemaakt door Hieke van der Hoek en Jelske Tasma. Zij gebruiken hierbij de voorbeelden die aangeboden worden door de Protestantse Kerk.

Nu we niet naar de kerk kunnen is het misschien een idee om thuis op eenvoudige wijze met groen en snoeihout en kleine glazen vaasjes/potje zelf aan de slag te gaan.

In de brochure ‘Liturgische bloemschikken Pasen 2021’ worden ook de zeven werken van barmhartigheid uitgebeeld. Dit sluit mooi aan bij het boekje van Pieter Knijff wat we hebben gekregen als voorbereiding op Pasen

.10 maart 2021. Misschien is er nog een hoekje over in je kamer.

Bloemschikken Veertigdagentijd en Pasen

De bloemschiksuggestie in de brochure ‘Liturgische bloemschikken voor de Veertigdagentijd en Pasen 2021’ is geïnspireerd op het thema van de 40dagentijdcampagne van Kerk in Actie – ‘Ik ben er voor jou’. 
Elke zondag van de Veertigdagentijd staat er een ander werk van barmhartigheid centraal.
De bloemschiksuggesties voor de zondagen sluiten daarop aan.
Daarnaast is er een bloemschiksuggestie voor Aswoensdag, Biddag, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Pasen. Vraag de brochure gratis aan op www.protestantsekerk.nl

U ontvangt een link in de mail waarna u eenvoudig de brochure kunt downloaden.