Wat gaat de kindernevendienst doen in de Adventstijd?

Het is een vreemde tijd. Door Corona komen we niet zo vaak bij elkaar in de kerk en is het bij de kindernevendienst ook erg rustig. We vinden het wel belangrijk om de Adventsperiode niet zomaar aan iedereen voorbij te laten gaan. Daarom ontvangen alle kinderen een “thuispakket” om tijdens de Adventsperiode toch stil te staan bij de komst van Jezus.

In het pakket zit oa:

  • Een gezinsboekje met voor iedere dag een leuke tekst, knutsel, proefje of iets anders.
  • Voor iedere Adventszondag een krantenknipsel met een werkblad om te kunnen knutselen.
  • Een knutselplaat waaraan iedere zondag wordt gewerkt en waaruit aan het eind iets moois ontstaat wat tijdens de dienst in de kerk wordt gebruikt.

In de verhalen van deze periode speelt goed nieuws een belangrijke rol. Zo vertelt Jezus over een vijgenboom met een bijzondere boodschap: met zijn blaadjes laat hij zien dat de zomer eraan komt. Ook Johannes de Doper heeft goed nieuws voor de mensen, als hij vertelt dat je opnieuw mag beginnen. Op de derde zondag lezen we uit het boek Jesaja. Jesaja had goed nieuws voor de toekomst. De week erna horen we over de engel Gabriël, die aan Maria vertelt dat zij de moeder wordt van Gods Zoon. En met Kerst krijgen de herders bij Bethlehem het goede nieuws te horen dat Jezus is geboren.

Naast dat de kinderen thuis kunnen werken aan de werkbladen. Besteden we in de kerk ook, zoals altijd, aandacht aan het project. Op de site van kind op zondag en van de kerk staat ook meer informatie over het project. Hierop staan ook de krantenknipsels en verwerkingen.

We wensen dat de kinderen met veel plezier  aan de slag gaan met het pakket. We vinden het leuk om een berichtje of foto te ontvangen van de vorderingen.  Je kunt het mailen naar info@kerktussendedijken.nl. Zo blijven we een beetje op de hoogte van wat iedereen doet!  Heb je vragen? Neem dan even contact op met één van ons.

Veel plezier! En we hopen tot snel!

Groetjes, Anna, Olga, Johan en Jenny.